مرغ سوخاری و سبزیجات یک وعده غذایی سالم و خوش عطر است.
Fırında Sebzeli Tavuk (به معنی مرغ و سبزیجات در فر) یک غذای محبوب ترکی است که با ادویه طعم دار می شود و در سس خوش طعمی که با روغن زیتون، سیر و رب گوجه فرنگی درست می شود، پخته می شود.
مرغ به طور گسترده ای در آشپزی مدیترانه ای استفاده می شود زیرا یک پروتئین بدون چربی و سالمتر از گوشت قرمز است.
این غذا مملو از سبزیجات گوناگون است که می توانید آن ها را به سلیقه خود تغییر دهید.
4 بخش اصلی این غذا عبارتند از:
- مرغ : میتوانید از ران مرغ بدون پوست یا سینه مرغ بدون پوست استفاده کنید. اگر از تکه های مرغ با استخوان استفاده کنید، زمان پخت بیشتر می شود.
- ادویه جات: ترکیبی از پونه کوهی، پاپریکا، زیره سبز، گشنیز، ادویه پول بیبر و نمک.
- سبزیجات: این دستور غذا شامل فلفل دلمه ای قرمز، سبز و نارنجی، گوجه فرنگی و سیب زمینی می شود. البته از هر سبزی که در یخچال دارید مانند گل كلم هویج و کدو نیز می توانید استفاده کنید.
- سس: برای تهیه سس به رب گوجه فرنگی، سیر، ادویه جات، روغن زیتون خالص و آب نیاز دارید. سبزیجات و مرغ در این سس پخته می شوند. در صورت تمایل برای تهیه سس گوجه فرنگی به جای آب از آبِ سبزیجات یا مرغ استفاده کنید.
مواد مورد نیاز:
- 1 قاشق چایخوری پونه کوهی
- 1 قاشق چایخوری ادویه پاپریکا
- 1 قاشق چایخوری زیره سبز
- 1 قاشق چایخوری تخم گشنیز
- 1 قاشق چای خوری ادویه پول بیبر
- آب لیمو 2 قاشق
- 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون
- ران مرغ بدون پوست
- 1 عدد سیب زمینی پوست کنده و خرد شده
- 1 عدد پیاز سفید خرد شده
- 1 عدد فلفل دلمه ای سبز خرد شده
- فلفل دلمه ای قرمز 1 عدد خرد شده
- فلفل دلمه ای نارنجی 1 عدد خرد شده
- 1 عدد گوجه فرنگی بزرگ به تکه های خرد شده برای سس گوجه فرنگی
- ¾ فنجان آب
- 3 حبه سیر خرد شده
- 1 قاشق چایخوری نمک
- رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
در یک ظرف بزرگ آب لیمو و روغن زیتون را با پونه کوهی، پاپریکا، زیره سبز و تخم گشنیز مخلوط کنید.
سس را با مخلوط کردن رب گوجه، روغن زیتون، آب، سیر و ادویه ها درست کنید و روی مرغ و سبزیجات بپاشید.
فر را از قبل با دمای 375 درجه فارنهایت گرم کنید. سیب زمینی ها، پیاز و نیمی از فلفل دلمه ای ها را کف یک ظرف پخت قرار دهید.
قطعات مرغ را روی آن بچینید و روی آنها را با پیاز و فلفل و گوجه فرنگی بیشتر کنید.
در فر به مدت 45 دقیقه تا 1 ساعت قرار دهید تا مرغ و سبزیجات کاملا بپزند.
بعد از 35 دقیقه چک کنید و اگر مایع ظرف خیلی کم بود، ½ فنجان آب جوش اضافه کنید