بسیاری از ما به غذاهایمان کمی نمک و فلفل می پاشیم تا طعم شان بهتر شود. اما جالب است بدانید که اگر فلفل سیاه به عنوان بخشی از رژیم غذایی تان مصرف شود، برای سلامتی بسیار مفید است.
فلفل سیاه یکی از پرکاربردترین انواع ادویه در آشپزی میباشد و تقریبا به هر غذایی میتوان آن را همچون زردچوبه و نمک اضافه نمود!
همچنین فلفل سیاه یکی از مهترین عناصر در تولید ادویه جات ترکیبی با طعم های مختلف در مناطق مختلف جهان است.
دانه های فلفل سیاه که به عنوان گرانول فلفل سیاه نیز شناخته می شوند، منبع غنی بسیاری از مواد مغذی مفید هستند.
در یک قاشق غذاخوری (6 گرم) فلفل سیاه، 15.9 کالری، صفر گرم چربی و کلسترول وجود دارد.
محتوای سدیم حدود 3 میلی گرم، کربوهیدرات ها 4 گرم و فیبر غذایی 2 گرم است.
فلفل سیاه با نام علمی Piper nigrum یک درخت انگور گلدار است که برای میوه آن کشت می شود. این میوه خشک شده که به سه نوع فلفل سیاه، سبز و سفید در می آید و به عنوان ادویه و چاشنی استفاده می شود.
فلفل سیاه بومی جنوب هند و سایر مناطق جنوب آسیا است و از سال 2000 قبل از میلاد در آشپزی هندی استفاده می شود.
خواص و فواید فلفل سیاه برای سلامتی چیست؟
1- بهبود سلامت دستگاه گوارش با فلفل سیاه
فلفل سیاه آنزیم های گوارشی را تحریک می کند و در نتیجه هضم غذا را تقویت می کند.
زمانی که فلفل سیاه همراه غذا مصرف شود، توانایی بدن را در تجزیه و هضم غذا افزایش میدهد.
تحقیقات نشان داده است که فلفل سیاه تأثیر مثبتی بر آنزیمهای پانکراس نیز دارد و به فرآیند کلی گوارش کمک میکند.
فلفل سیاه همچنین خاصیت ضد نفخ دارد و به رفع گاز معده کمک می کند.
جایگزین کردن پودر فلفل قرمز در وعده های غذایی با فلفل سیاه می تواند نفخ معده را درمان کند.
2- پیشگیری از سرطان با فلفل سیاه
مطالعات نشان داده است که پیپرین موجود در فلفل سیاه فعالیت محافظتی در برابر انواع متعدد سرطان دارد.
پیپرین همچنین جذب سایر مواد مغذی مانند سلنیوم، کورکومین، بتاکاروتن و ویتامین های B را که برای سلامت روده و پیشگیری از سرطان حیاتی هستند در روده ها افزایش می دهد.
پیپرین همچنین اثربخشی دوستاکسل، یک داروی شیمی درمانی مورد استفاده در درمان سرطان پروستات را افزایش می دهد.
3- فشار خون را کاهش می دهد
فلفل سیاه در کاهش فشار خون مفید است. گزارش ها نشان داده اند که پیپرین می تواند فشار خون را در حیوانات کاهش دهد و اثرات مشابهی را می توان در انسان انتظار داشت. یک مطالعه دانشگاهی نشان داده که تجویز خوراکی پیپرین می تواند افزایش فشار خون را کنترل کند.
جالباست بدانید که پیپرین خواص کورکومین، ترکیب مهم دیگری که در زردچوبه یافت می شود را افزایش می دهد و بهمین دلیل مصرف زردچوبه و فلفل سیاه با همدیگر سودمندتر است.
4- کاهش طبیعی وزن با فلفل سیاه
مطالعات نشان داده است که پیپرین موجود در فلفل سیاه، همان ترکیبی که باعث عطسه کردن شما می شود، با تشکیل سلول های چربی نیز مبارزه می کند.
ویژگی فلفل سیاه برای جلوگیری از تشکیل سلول های چربی باعث ایجاد یک واکنش زنجیره ای می شود که می تواند تشکیل چربی را در سطوح مختلف بیولوژیکی دیگر کنترل کند. یک قاشق چایخوری از این فلفل فقط حدود 8 کالری دارد. و به جای مصرف سس های چرب و پر کالری، به سادگی کمی فلفل سیاه اضافه کنید و یک لیمو را فشار دهید تا در کالری صرفه جویی کنید.
5- بهبود سرماخوردگی و سرفه
فلفل سیاه حتی در طب باستانی چینی نیز برای این منظور استفاده شده است. فلفل برای تحریک گردش خون و جریان مخاطی شناخته شده است.
و هنگامی که آن را با عسل ترکیب می کنید، اثر آن افزایش می یابد زیرا عسل به عنوان یک سرکوب کننده طبیعی سرفه عمل می کند.
به سادگی یک قاشق چایخوری فلفل سیاه پودر شده را با 2 قاشق غذاخوری عسل در یک فنجان مخلوط کنید. لیوان را با آب جوش پر کنید، روی آن را بپوشانید و اجازه دهید حدود 15 دقیقه دم بکشد.
می توانید نوشیدنی را صاف کرده و میل کنید. این کار را دو بار در روز انجام دهید تا گرفتگی سینوس ها را از بین ببرید.
فلفل همچنین می تواند علائم آسم را کاهش دهد، فلفل سیاه مجاری تنفسی را پاک می کند و سایر بیماری های تنفسی مانند سیاه سرفه را نیز تسکین می دهد.
6- با عفونت ها مبارزه می کند
طبق یک مطالعه در آفریقای جنوبی، پیپرین موجود در فلفل سیاه دارای به جلوگیری از عفونت و گسترش بیماری کمک می کند.
7-فلفل سیاه و خواص آنتی اکسیدانی
فلفل سیاه دارای اثرات آنتی اکسیدانی فوق العاده ای است که به طرق مختلف به سلامت شما کمک می کند.
آنتی اکسیدان ها با رادیکال های آزاد که عامل بسیاری از بیماری ها هستند مبارزه می کنند و ایمنی را تقویت می کنند.
آزمایشی که توسط مؤسسه ملی تغذیه در هند انجام شد نشان داد که فلفل سیاه دارای بالاترین غلظت آنتی اکسیدان در تمام غذاهایی است که آنها آنالیز کرده بودند.
این محتوای آنتی اکسیدانی بالا، فلفل را قادر می سازد تا فواید سلامتی مختلفی را ارائه دهد که برخی از آنها شامل پیشگیری از بیماری های جدی مانند سرطان است.
علاوه بر همه اینها، پیپرین موجود در فلفل سیاه باعث افزایش جذب مواد مغذی در بسیاری از غذاها و مکمل ها می شود.
و این بدان معنی است که می تواند یک ماده درمانی کم اثر را به یک ماده بسیار مؤثر تبدیل کند.
توجه به این نکته ضروری است که هر چه طعم فلفل سیاه تندتر باشد، محتوای پیپرین آن بیشتر است.
8- کاهش التهاب لثه و دندان با فلفل سیاه
فلفل سیاه دارای خواص ضد التهابی است که به درمان التهاب لثه کمک می کند
حتی می توانید فلفل را با نمک برای رهایی از مشکلات دندانی مخلوط کنید. به سادگی نمک و فلفل را به مقدار مساوی در آب مخلوط کنید و مخلوط را روی لثه های خود بمالید.
برای دندان درد می توانید فلفل سیاه را با روغن میخک مخلوط کرده و به ناحیه آسیب دیده بمالید.
9- فلفل سیاه و افزایش سلامت مغز
فلفل سیاه اثرات بسیار خوبی بر سلامت مغز دارد. پیپرین موجود در فلفل یکی از آنزیمهایی را که سروتونین(انتقال دهنده عصبی آرامبخش را تجزیه میکند) مهار میکند.
پیپرین در بیماری پارکینسون نیز اهمیت دارد. فلفل سیاه آنزیمی را که تولید دوپامین( هورمون احساس خوب را مختل می کند) مهار می کند.
دوپامین معمولاً در بیماران مبتلا به پارکینسون کمبود دارد و مصرف فلفل سیاه می تواند علائم پارکینسون را کاهش دهد.
اثرات مشابهی را می توان در مورد افسردگی نیز مشاهده کرد.
فلفل سیاه همچنین می تواند پیری مغز را به تاخیر بیندازد و به پیشگیری از آلزایمر کمک کند.
همچنین از سلول های عصبی محافظت می کند و از مرگ زودهنگام سلول ها جلوگیری می کند.
علاوه بر این، فلفل سیاه اثرات مفیدی نیز در بیماران سکته مغزی نشان داده است.
طبق یک مطالعه هندی دیگر، پیپرین موجود در فلفل سیاه می تواند تشکیل پلاک آمیلوئیدی را کاهش دهد و ممکن است به پیشگیری از بیماری آلزایمر کمک کند.
10- باروری در مردان را بهبود می بخشد
فلفل نقش مهمی در بهبود باروری مردان دارد. ثابت شده است که فلفل سیاه سطح تستوسترون را افزایش می دهد زیرا سرشار از روی و منیزیم است(دو ماده معدنی حیاتی برای هورمون های جنسی مردانه)
همچنین باعث افزایش تعداد اسپرم و غلظت آن می شود و روی موجود در فلفل همچنین به رشد و حرکت اسپرم کمک می کند.
11- درمان دیابت با کمک فلفل سیاه
آنتی اکسیدان های مفید موجود در فلفل سیاه ممکن است به تثبیت سطح قند خون کمک کند.
مصرف فلفل سیاه می تواند جذب گلوکز را به تاخیر بیندازد، فلفل سیاه هیپرگلیسمی را تنظیم می کنند و در نتیجه به درمان دیابت کمک می کنند.
یک مطالعه در سال 2013 ثابت کرد که روغن فلفل سیاه می تواند دو آنزیم را که نشاسته را به گلوکز تجزیه می کنند و علائم دیابت را بدتر می کند، مهار کند.
12- با چین و چروک مبارزه می کند
آنتی اکسیدان های موجود در فلفل سیاه با رادیکال های آزاد که باعث علائم پیری می شوند و به بیش از یک روش به پوست شما آسیب می رساند، مبارزه می کند.
فلفل سیاه با علائم پیری زودرس از جمله چین و چروک، خطوط ریز و حتی لکه های تیره مبارزه می کند.
شما به سادگی می توانید فلفل سیاه را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید تا اثرات تقویت کننده پوست را مشاهده کنید. یا فقط یک قاشق چایخوری فلفل سیاه را با مقدار مساوی عسل یا زردچوبه ترکیب کنید و ماسک را دو بار در روز به صورت خود بمالید.
13- لایه برداری پوست و فلفل سیاه
از فلفل سیاه می توان به عنوان اسکراب برای لایه برداری پوست و از بین بردن سلول های مرده پوست استفاده کرد. این باعث می شود پوست شما صاف تر شود.
مقداری فلفل سیاه را له کنید و یک اسکراب درست کنید تا سلول های مرده پوست از بین برود و پوستتان لایه برداری شود.
نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه پودر شده و 1 قاشق چای خوری ماست را به صورت خود بمالید و بعد از 20 دقیقه بشویید.
این پک صورت به حذف سموم از پوست شما کمک می کند و آن را نرم و درخشان می کند.
فلفل سیاه همچنین به تقویت گردش خون کمک می کند و اکسیژن و مواد مغذی بیشتری را به پوست شما می رساند.
خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی فلفل سیاه به جلوگیری از آکنه کمک می کند.
هنگامی که پوست شما رنگدانه طبیعی خود را از دست می دهد، سفید می شود. درمان های مختلفی برای این بیماری پوستی وجود دارد، اما اکثر آنها شامل استفاده از مواد شیمیایی خشن است.
در حال حاضر بسیاری از بیماران به عنوان یک درمان به فلفل سیاه روی می آورند. به گفته محققان لندنی، پیپرین موجود در فلفل سیاه، جایگزین ایمن و طبیعی برای درمان های مبتنی بر مواد شیمیایی است.
14- به درمان شوره سر کمک می کند
اگر از مشکلات شوره سر رنج می برید، فلفل سیاه بهترین درمان است. یک قاشق چایخوری فلفل خرد شده را به یک کاسه کشک اضافه کنید و آن را روی پوست سر خود بمالید و بگذارید حدود 30 دقیقه بماند. با آب بشویید و از شامپو استفاده نکنید.
اگر می خواهید، می توانید روز بعد شامپو بزنید، زیرا این کار به مخلوط زمان کافی برای درمان شوره سر می دهد. به خاطر داشته باشید که در مصرف فلفل زیاده روی نکنید زیرا زیاده روی در این ماده باعث سوختگی پوست سر شما می شود و باعث ناراحتی شدید می شود.
15- موها را احیا می کند
یک قاشق چای خوری از دانه های لیمو و فلفل سیاه آسیاب شده را با هم مخلوط کنید و به پوست سر و موهای خود بمالید.
این کار موهای شما را احیا می کند و آن را براق، براق و نرم می کند.
بگذارید مخلوط به مدت 10 تا 15 دقیقه روی پوست بماند و با آب سرد بشویید.
همچنین می توانید یک قاشق چای خوری فلفل سیاه پودر شده را با مقدار مساوی عسل مخلوط کرده و به موهای خود بمالید.
این کار باعث تقویت ریشه مو می شود و حتی می تواند به جلوگیری از طاسی کمک کند.
چگونه از فلفل سیاه در آشپزی استفاده کنیم؟
از فلفل سیاه میتوان برای تزیین پاستا، سالاد، املت، تخم مرغ، طعم دادن به ماهی و مرغ، انواع خورشت ها و تقریبا هر چیزی که در آشپزخانه تهیه میشود استفاده کرد!
فلفل سیاه را می توان در انواع آسیاب شده و گرانول یافت.
خرید گرانول یا آسیاب نشده بهتر است زیرا امکان تقلب ندارد و هر زمان نیاز داشتیم میتوانیم در هاون کوبیده و مصرف کنیم.
هنگام خرید دانه های فلفل کامل، همیشه دقت کنید که کوچک، سنگین و بدون لک باشند.
عوارض جانبی فلفل سیاه
1- قرمزی چشم
اگر فلفل سیاه وارد چشم شود باعث قرمزی و سوزش می شود.
2- مشکلات دوران بارداری و شیردهی
اگرچه مصرف فلفل سیاه در مقادیر غذایی در دوران بارداری و شیردهی خوب است، اما دوزهای بالاتر می تواند عوارضی ایجاد کند.
در زنان باردار، دوزهای بالاتر فلفل سیاه می تواند منجر به سقط جنین شود.
بنابراین آسوده خاطر باشید و مصرف را به دوزهای معمولی محدود کنید زیرا که فلفل سیاه چاشنی پرکاربردی است که در بسیاری از غذاها وجود دارد!