از قدیم تا امروز ، چای یکی از پرمصرف ترین نوشیدنی ها بین ایرانیان بوده و هست.
برای بعضی، چای بدون هر گونه چاشنی و افزودنی لذت بخش است، و برای برخی دیگر افزودن عطر و طعم جدید به چای سنتی مورد پسند است.
با ما همراه باشید تا طرز تهیه انواع دمنوش های ترکیبی با چای را برای شما ذکر کنیم:
چای دارچین
با افزودن چند عدد چوب دارچین معمولی و یا چوب دارچین لوله ای، میتوانید عطری که تقریبا برای همه جذاب است را به چای اضافه کنید.
خواص بی نظیر چای دارچین عبارتند از:
- پژوهش ها ثابت کردهاند که نوشیدن چای دارچین، سطح کلسترول خون را در بدن تنظیم میکند.
- نوشیدن چای دارچین میتواند از دیابت جلوگیری کرده و آن را معالجه کند. دارچین حاوی کورامین هست که نوسان قند خون را سرکوب میکند.
- چای دارچین میتواند با از بین بردن باکتریهای عامل سندرم روده تحریکپذیر، دستگاه گوارش را تسکین دهد.
- چای دارچین میتواند حافظه، هوشیاری و قدرت مغز را افزایش دهد.
- دارچین یکی از بهترین خوش بو کننده های طبیعی برای دهان است.
چای هل سبز
طعم چای که با هل درهم آمیخته شده باشد بسیار مفرح و انرژی بخش است. به شخصه خود من تقریبا یک روز در میان چای هل استفاده میکنم.
توجه داشته باشید که بهتر است 3 تا 4 عدد هل را در هاون کاملا بکوبید تا دانه های سیاه موجود در زیر پوستِ سبزش کاملا پودر شود و بگذارید تا حداقل 15 دقیقه با چای دم بکشد.
از جمله خواص چای هل عبارت است از:
- مطالعات صورت گرفته توسط موسسه ملی سرطان کلکته نشان داده اند، رژیم غذایی حاوی هل نتیجه مثبتی در مقابله با سرطان روده بزرگ دارد.
- هل سبز به پایین آوردن ضربان قلب یا کنترل ریتم ضربان کمک می کند و فشار خون بالا را کنترل می کند.
- هل دارای ویژگی های ضد افسردگی است.
- هل به عنوان درمانی موثر برای بیماری ها و عفونت های دستگاه ادراری مانند التهاب مثانه و سوزاک است.
- هل می تواند برای کنترل اسپاسم عضلات مورد استفاده قرار بگیرد.
- هل می تواند به عنوان درمانی برای آسم و دیگر مسائل تنفسی مورد استفاده قرار بگیرد.
- هل به بهبود جریان خون در بدن کمک می کند.
- هل برای تسکین احساس تهوع و استفراغ خوب است.
- هل در زمینه درمان ضعف جنسی و انزال زودرس نیز کاربرد دارد.
چای گل سرخ
افزودن 3 تا 4 عدد گل سرخ غنچه به قوری چای، یکی از بهترین روش ها برای معطر نمودن آن است.
امروزه ثابت شده که مصرف دمنوش و عصاره گل سرخ باعث کند کردن روند آلزایمر خواهد شد.
از جمله خواص این دمنوش میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- مصرف منظم چای گل سرخ در گام اول به سم زدایی و پاکسازی بدن کمک می کند. چون روی کبد و صفرا تأثیر داشته و باعث تمیزی آن ها می شود.
- گل سرخ منبع آنتی اکسیدان و ضد سرطان است.
- چای گل سرخ همچنین در بهبود دردهای قاعدگی موثر است.
- چای گل سرخ برای مقابله با انواع مشکلات تنفسی ناشی از سرماخوردگی و آنفلوانزا مفید است.
- این چای برای پاکسازی بدن و کاهش التهاب و همچنین برطرف کردن ضایعات پوستی نیز موثر است.
- چای گل سرخ باعث تسکین دستگاه عصبی می شود.
چای زنجبیل
یک یا دو عدد چوب زنجبیل خشک شده را به قطعات کوچک تر خرد نمائید و به قوری چای اضافه کنید، چای شما طعم تند و پرانرژی خواهد گرفت.
خواص بینظیر چای زنجبیل:
- مصرف چای زنجبیل میتواند سبب کاهش سفتی و درد مفاصل گردد.
- مصرف زنجبیل و چای زنجبیل میتواند به کاهش حملات قلبی منجر شود.
- زنجبیل میتواند سوء هاضمه را درمان کند.
- دمنوش زنجبیل درد قاعدگی را تسکین میدهد.
- بهبود عملکرد مغزی و پیشگیری از آلزایمر از دیگر خواص زنجبیل است.
چای میخک
قرار دادن میخک در قوری چای علاوه بر تجربه طعم جدیدی از چای ، باعث کاهش سطح التهاب و بهبود عملکرد دستگاه گوارش خواهد شد.
توجه داشته باشید که 2 تا 3 عدد میخک برای یک قوری چای کافی است.
بادیان ستاره ای
بادیان ستاره ای یکی از پر عطرترین ادویه هاست و افزودن آن به چای بصورت یک بار در هفته باعث بهبود گردش خون و سلامت قلب خواهد شد. البته این ادویه بسیار معطر است و مقدار کمی از آن را مصرف نمائید.
همچنین شما میتوانید انواع گیاهان خشک از قبیل نعنا، رزماری، آویشن، به لیمو، بهارنارنج را به همراه چای دم کنید و از عطر خاص و فواید دارویی هر یک بهره ببرید.
اما بهتر است که هر یک از این گیاهان را به تنهایی با چای دم کرده و استفاده کنید و با یکدیگر ترکیب نکنید، چرا که ممکن است با یکدیگر تداخل داشته باشند!