طرز تهیه جوجه کباب یکی از خوشمزه ترین غذا های ایرانی و پایه ثابت هر پیک نیک و تفریح در طبیعت.
یکی از بهترین قسمت های هر تفریح خارج منزل همراه با دوستان و آشنایان، برپا کردن ذغال، منقل و کباب کردن جوجه در دل طبیعت است!
اصولا با روش های زیادی میشه جوجه کباب رو تهیه کرد ولی ما روشی رو که سال هاست استفاده میکنیم رو براتون شرح میدیم.
ابتدا مرغ رو به قطعات کوچک و دلخواه خرد میکنیم در حد 3 تا 4 سانتیمتر، بطوری که بخوبی روی سیخ قابل قرار دادن باشه و نه خیلی بزرگ باشه ونه خیلی کوچک.
سپس در یک آب کش شسته و میگزاریم تا آبش کامل خارج بشه.
در مرحله بعد جوجه ها را داخل یک ظرف در دارد میگذاریم و روغن زیتون بدون بو بهش اضافه میکنیم و خوب با دست تکان میدیم تا کل جوجه ها کاملا روغنی بشه.
سپس ادویه جوجه کباب رو به مقدار دلخواه اضافه میکنیم و باز بهم میزنیم تا ادویه با جوجه ها کاملا مخلوط بشه. در این مرحله میتونید مقداری زردچوبه هم به همراه ادویه جوجه کباب اضافه کنید.
در این مرحله به هیچ وجه نمک اضافه نکنید چون جوجه ها سفت خواهند شد.
سپس درب ظرف رو میبندیم و میگذاریم تا 4 ساعت یا بیشتر در یخچال بمونه. حتی بهتره که شب قبل این کار ور انجام بدیم.
یک تا دو ساعت قبل از طبخ برای نرم و ترد شدن جوجه ها، مقداری پیاز خرد میکنیم و به ظرف جوجه ها اضافه میکنیم و باز درب ظرف رو میبندیم، پیاز ها هرچقدر بیشتر و تند تر باشه باعث نرم تر شدن جوجه کباب خواهد شد.
سپس جوجه ها رو به سیخ میکشیم و روی سیخ ها به مقدار دلخواه نمک می پاشیم و روی منقل میگذاریم.
در هنگام سرخ کردن روی منقل با یک برس به جوجه ها کره میمالیم تا خوشمزه و نرم بشه!
ادویه جوجه کباب چاشنیکا در دو نوع معمولی و تندوری هست (تُند).